KUNST

Kunsten har en fremtrædende plads i Nibe – såvel i gadebilledet som i form af tilbagevendende aktiviteter.

København har »Den Lille Havfrue« – men i Nibe har vi »GULDGÅSEN«, skabt af den lokale kunstner Thorvald Odgaard og skænket til Nibe by af borgerne og Nibe Handelsforening ved foreningens 100 års jubilæum i 1998. Guldgåsen er en beskytter og den kan »gløde« når Nibe oplever stor glæde eller stor sorg. Placeringen af skulpturen er ved »Tyvedalen«, Nibes gamle vandløb gennem byen, hvor gæs og ænder i gamle dage snadrede for at finde føde.

Langs Tyvedalstien og centralt omkring Nibe centrum finder man de gamle krøjsten fra Nibe Mølle. På hver af disse sten er placeret en lille figur, skabt af Thorvald Odgaard; hver figur fortæller en lille historie.

På Skomagertorvet finder vi den store hvide skulptur af kunstneren Gurli Gottlieb, som i 1992 ved indvielsen af dette nye torv blev skænket til Nibe fra Statens Kunstfond.

Ved Nibes nordøstlige indfaldsvej Nørregade finder man Nibe Anlæg, hvor en række skulpturer fortæller om forhistoriske Nibenitter, der markerede sig. Flere af disse skulpturer er skabt af kunstneren Just Sondrup, der bl.a. har udsmykket Vor Frue Kirke  København samt Folketingssalen på Christiansborg.

Ved havnefronten mod fjorden finder vi »FJORDKONEN«, skabt af Thorvald Odgaard, skænket i 2002 af Spar Nord Fonden og indviet i overværelse af Dronning Margrethe ved Regentparrets besøg til Nibes 275 års Købstadsjubilæum.

I Nibes gamle Tinghus på Torvet arrangerer Kulturelt Samråd  i »Galleri Tinghuset« lejlighedsvis udstillinger med udvalgte og aktuelle kunstnere. Hvert år i påsken arrangerer Kulturelt Samråd årets Påskeudstilling på Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk.